Historia

Ursprunget till SIF Armsport startade 2016 med fyra personer (Michael Grönholm, David Wigren, Jimmy Nykvist & Andreas Andersson) som träffades en gång i veckan och tränade armbrytning på ett slitet armbrytarbord i ett cykelförråd i Örebro. Eftersom vi ville ha ett namn på vår lilla sammanslutning, så kom vi fram till att vi skulle kalla oss Avengerz Armwrestling.

Under sommaren 2017 så kom vi i kontakt med Hampus Filipsson, som välkomnades som ny medlem i vår lilla grupp och Hampus är i dag en av de drivande medlemmarna i Örebro som assisterar David med att sköta verksamheten.

Under 2018 så skaffade vi oss vår första riktiga lokal i Örebro och växte i samband med det med ytterligare några medlemmar. 2018 var också året då vi kom vi i kontakt med Rikard, som hade ett stort intresse av armbrytning. Rikard lyckades fånga upp några intresserade som regelbundet började komma och träna armbrytning.

Under 2019 så kontaktade Rikard Svanskogs IF och fick till överenskommelse om att vi skulle ingå i deras förening som en sektion. Rikard föreslog då för Michael att varför inte gå ihop och bilda en stor sektion som tränar & tävlar tillsammans. Sagt och gjort, SIF Armsport bildades. Michael tog på sig ansvaret för Örebro-verksamheten och Rikard för Svanskog-verksamheten.

Under 2020 så lämnade Michael över ansvaret för Örebro-verksamheten till David Wigren, då Michael istället tog på sig ett mer övergripande formellt ansvar över sektionen. Michael är idag ordförande och ansvarig för allt som berör medlemskap, administration, webbplats, sociala medier och är dessutom ansvarig för alla event & tävlingar som arrangeras i SIF Armsport.

Under 2021 så övertog Cristian Renström ansvaret för Svanskog-verksamheten, då Rikard ville kliva tillbaka och fokusera på sin egen träning.

Under slutet av 2022 så öppnas äntligen portarna till vår nya verksamhet i Karlstad. Tidigare har medlemmar tränat hemma hos varandra då vi saknat lokal. Men efter en lång väntan så hittades äntligen en lokal som uppfyller behoven och Michael kliver in i rollen som verksamhetsledare för Karlstad. Nu börjar uppbyggnaden av ännu en framgångsrik verksamhet inom SIF Armsport.

Från uppstarten av sektionen 2019 så har vi växt från 8st medlemmar till hela 45st medlemmar i slutet av 2022, fördelade på verksamheterna i Svanskog, Karlstad och Örebro.

Vill du också börja med sporten Armbrytning? Kontakta då oss 🙂