Historia

Ursprunget till SIF Armsport startade 2016 med fyra personer som träffades en gång i veckan och tränade armbrytning på ett slitet armbrytarbord i ett cykelförråd i Örebro. Vi kallade oss Avengerz Armwrestling.
Under 2018 så skaffade vi oss vår första riktiga lokal i Örebro och växte med några medlemmar.
2018 var även året då vi kom vi i kontakt med Rikard som driver RJ Steel Gym i Svanskog som hade ett stort intresse av armbrytning efter att ha avslutat en karriär inom styrkelyft. Rikard lyckades fånga upp några intresserade som regelbundet började komma och träna armbrytning på hans gym.
Under 2019 så sträckte Rikard ut en hand till Svanskogs IF och hittade en överenskommelse att få ingå i deras förening som en sektion. Rikard föreslog då för Mikael att varför inte gå ihop och bilda en stor sektion som tränar & tävlar tillsammans. Sagt och gjort, SIF Armsport bildades. Mikael Grönholm tog på sig ansvaret för Örebro-verksamheten och Rikard för Svanskog-verksamheten.
Därefter har sektionen växt i snabb takt och från att vi från början var 8 medlemmar 2019 så har vi idag totalt 27 medlemmar (2020-09-13) fördelade på verksamheterna i Svanskog och Örebro.

Vill du bli medlem hos oss? Bli medlem!