Lyckat tävlingskoncept – Powerlock Championship 2021!


Lördagen den 31:a Juli så arrangerade jag ett nytt tävlingskoncept inom klubben, nämligen Powerlock. Det här är en modifierad variant av ett koncept som användes i USA förr i tiden innan man började använda Armbrytningsremmar och som även fortsatte användas ett tag även när Armbrytningsremmar hade blivit etablerade inom sporten vid slip.
Ursprungligen så användes Powerlock när en slip uppstått. Deltagarna fick då starta om matchen men domaren roterade in de tävlande i en hook.
Det koncept som jag testade var att man direkt från start fick börja i hook. Deltagarna greppade upp som vanligt i neutralt grepp, där deltagarna inte tillåts ta i innan start (så kallat ”no-load”). Domaren kontrollerar därefter axlar, center-table osv och därefter roterar domaren in de tävlande i en hook. Fortfarande under no-load regeln. Domaren kontrollerar därefter att pekfingerknogar är på samma höjdnivå samt att ingen böjer in handleden på ett sätt som medför fördel gentemot motståndaren för att säkerställa en neutral start. En sista kontroll utförs på axlar och center-table och därefter startas matchen.
Vid eventuell slip (om den inte är avsiktlig vilket i såna fall ger foul) så startas matchen om i Powerlock vid 1:a slippen. Vid 2:a slippen så används rem, men även då startar matchen i hook.

Det här var ett otroligt roligt sätt att tävla på och det blev sjukt många spännande matcher. Dessutom gick allt betydligt snabbare än vid vanligt tävlande, då tiden för uppgreppning blev betydligt kortare.

För att summera tävlingen, så blev den väldigt lyckad och det var ett superkul format. Alltid spännande med nya koncept för att ge variation och utmaning för våra medlemmar. Om tiden och orken finns framöver, så kanske detta är något jag testar att arrangera som en officiell tävling där vi bjuder in utomstående från andra klubbar. Oklart om det kan bli av i år eller om jag i såna fall siktar på att hålla den nästa år.

Resultatlistan från Powerlock Championship 2021 hittar du här: https://www.sifarmsport.se/resultat/
Du kan se alla videos från tävlingen här på webbplatsen: https://www.sifarmsport.se/videos/

Tack till alla deltagare och ett extra stort tack till Jimmie & David som är ovärderliga i att hjälpa mig när jag arrangerar dessa event samt till Rikard som låter oss använda hans gym & stöka till ❤

Vid pennan
Michael Grönholm
Medlems- & tävlingsorganisatör
SIF Armsport

Relaterade inlägg