Till minne av vår medlem Joakim Persson 1998 – 2024Det är med stor sorg i hjärtat som jag idag 28 Maj fick besked att vår medlem Joakim Persson som tränar med oss i Karlstad, påträffades död i sitt hem under gårdagen. Joakims mamma Maria Carlsson tog sig tiden mitt i all sorg, att kontakta mig och berätta om den tragiska nyheten.

SIF Armsport är en stor sektion med närmare 60 medlemmar fördelade på tre orter. Karlstad-verksamheten med sina 24 medlemmar har ju växt kraftigt senaste året och Joakim var ett av våra nytillskott som började i Januari 2024. Han hade en bakgrund i att träna & tävla i amerikansk fotboll för Carlstad Crusaders. På grund av knäskada så letade han efter en ny sport att sysselsätta sig med, vilket då blev armbrytningen. Han var en person som blev förälskad i armbrytningen direkt och jag har nog aldrig sett någon som tränat så hårt under våra pass med övningar, starter och allt annat vi gör i Karlstad-verksamheten. När Jocke tränade, så fanns det inte en torr fläck på T-shirten eller linnet. Vi skämtade ofta om hur han skulle kunna vrida ur tröjan efter träningspassen. Jocke hade en glöd och uppenbar kärlek till armbrytningen och gemenskapen och hans mamma har beskrivit hur viktig armbrytningen blev för honom. Han berättade med sprudlande energi om allt han gjort på träningarna för sin mamma. Joakim hade en speciell glöd i ögonen när han tränade, som man bara ser hos ett fåtal personer och det var tydligt för mig att han hade höga ambitioner och verkligen ville bli bra på armbrytning och att han verkligen hittat en gemenskap han saknat.

Detta gör mig verkligen ont i hjärtat och jag är en sådan person som nästan aldrig gråter, men jag har gått runt här hemma med tårfyllda ögon hela dagen. Det är så otroligt tragiskt och man borde inte gå bort när man bara är 26 år och har hela livet framför sig.

Joakim kommer att vara saknad på våra träningar i Karlstad. Vi som fått glädjen att träffa honom, kommer för alltid bli påminda om att det fattas någon. Jag personligen kommer att sakna honom väldigt mycket, då jag lagt mycket tid på att coacha och visa honom sporten och det var en glädje att få följa hans utveckling under det här halvåret som han var en del av vår gemenskap i Karlstad.
Att med ord försöka beskriva en människa som lämnat oss alldeles för tidigt känns futtigt i sammanhanget. Hoppas dock att denna text ändå på något sätt kan ge tröst till Jockes familj i vetskapen om att han var omtyckt och kommer att vara saknad hos oss.

Från alla medlemmar i SIF Armsport så går våra varma tankar till Jockes mamma, pappa, bror samt övrig familj i denna svåra stund ❤️❤️❤️
Saknad, men aldrig glömd.

Vid pennan,
Michael Grönholm
Ordförande SIF Armsport

Relaterade inlägg